Trebaš pomoć? 01/8889 292
100% povrat novca
Brza dostava
Sigurna kupovina

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Informacije o trgovačkom društvu

Sigurna ponuda d.o.o

Jurja Dalmatinca 4, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Registracija: Trgovački sud u Zagrebu broj Tt-20/26643-2

Upisani temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Članovi uprave društva: Vanja Sertić, Sven Mandić

Identifikacijski broj: 33257034489

MBS 5298113

OIB: 33257034489

IBAN: HR1824840081135167842 , Raiffeisenbank d.d.

SWIFT (BIC): RZBHHR2X

Kontakt

Email adresa

info@sigurnaponuda.hr

Info telefon

01 8889 292

Radno vrijeme korisničke službe je radnim danom od 09:00 do 15:00

Opće odredbe

Interaktivna usluga koju pruža tvrtka Sigurna ponuda d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu putem internetske stranice www.sigurnaponuda.hr (dalje u tekstu: SigurnaPonuda) čiji je nositelj prava korištenja tvrtka Sigurna ponuda d.o.o sastoji se od upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, organizacije i posredovanja pri prodaji kao i pružanja usluga putem interneta.

Korištenjem internetske stranice www.sigurnaponuda.hr smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim Uvjetima korištenja / Uvjetima prodaje / Izjavom o povjerljivosti podataka. Ukoliko se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom.

Uvjeti kupovine

SigurnaPonuda.hr je platforma putem koje prodaju provjereni prodavači. Uvjetima kupovine uređuju se odnosi između Kupca i SigurnaPonuda platforme u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, način plaćanja, raskid ugovora i povrat robe, dostavu, zaštitu osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje SigurnaPonuda platforme i on-line kupovine.

Uvjeti kupovine primjenjuju se samo u slučaju kupovine putem https://sigurnaponuda.hr, a ne i kada je kupac kupio proizvode na neki drugi način (kao na primjer: neposredno od proizvođača, dobavljača ili sl.).Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ako nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova. Za postupanje suprotno ovim odredbama Sigurna ponuda d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene

Istaknute cijene proizvoda su maloprodajne, sadrže iznos poreza na dodanu vrijednost te su izražene u kunama. Cijene su podložne promjenama. Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno. Sukladno važećim odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Sigurna ponuda d.o.o. može po svojoj odluci određene proizvode ponuditi po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji odnosno uz poseban popust koji je dostupan pod istim uvjetima svim Korisnicima ili samo točno specificiranoj skupini korisnika. Uvjeti posebnih oblika prodaje poput trajanja takve prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. bit će detaljno opisani na stranici proizvoda.Nakon proteka roka prodaje po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji, Sigurna ponuda d.o.o. ne može primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na posebne oblike prodaje kojima je istekao rok.

Načini plaćanja

Sigurna ponuda d.o.o. omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta ili putem opće uplatnice:  

 • Plaćanje karticama

Plaćanje na ovaj način može se ostvariti putem Visa, Mastercard, Maestro, Diners, Visa Premium karticama. Obročno plaćanje na 2-6 rata moguće je uz korištenje Maestro, Visa Inspire i Visa Premium kartica PBZ banke. Obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je isključivo uz korištenje sljedećih kartica:MasterCard ili Visa karticama Zagrebačke banke, Visa ili Maestro karticama PBZ banke te Diners ili Visa Premium kreditnim karticama.Minimalni iznos narudžbe za obročno plaćanje je 300 kn. Sigurna Ponuda d.o.o (sigurnaponuda.hr) koristi WSPay za online plaćanja.

 • Internet bankarstvo ili opća uplatnica

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte, Fine ili sl.Po zaprimljenoj uplati, obradit ćemo vašu ponudu za kupnjom. (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan).

Dostava

Kupljeni proizvodi dostavljaju se kurirskom službom DPD ili GLS. Prilikom slanja narudžbe, Vi birate jednu od dostupnih dostavnih službi.Cijena dostave ovisi o izboru kurirske službe te o ukupnoj težini proizvoda. U sve cijene već je uključen PDV.

Uporaba i zaštita osobnih podataka

Sigurna ponuda d.o.o. cijeni vašu privatnost zato sve vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti. Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETSbr.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).Politika privatnosti (link) određuje upotrebu informacija koje će  zaprimiti od vas kada posjetite Sigurna ponuda d.o.o. internetske stranice, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti s Sigurna ponuda d.o.o. korisničkom službom ako nas kontaktirate telefonski.Kao prijavljeni korisnik Sigurna ponuda d.o.o. dobivate vlastiti korisnički račun (u daljnjem tekstu: Korisnički račun). Sigurna ponuda d.o.o. savjetuje da nikome ne otkrivate podatke o Vašem Korisničkom računu. Isključivo ste odgovorni za održavanje tajnosti i sigurnosti Vašeg Korisničkog računa, te za sve aktivnosti koje se dogode na ili putem Vašeg Korisničkog računa. O svakoj zlouporabi Vašeg Korisničkog računa dužni ste bez odgađanja obavijestiti Sigurna ponuda d.o.o.. Sigurna ponuda d.o.o. ne odgovara za bilo koji oblik štete koja nastane neovlaštenim korištenjem Korisničkog računa.Politika privatnosti dio je Uvjeta korištenja i može se pročitati ovdje. Podaci na https://sigurnaponuda.hr su zaštićeni sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Autorska prava koja se odnose na https://sigurnaponuda.hr, a uključuju tekst, slike, baze podataka, druge grafičke prikaze, zvukove, software, nazive (uključujući i domenu), pripadaju Sigurna ponuda d.o.o.. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Općim uvjetima. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima te podliježete zakonskim sankcijama. Isključena je odgovornost Sigurna ponuda d.o.o. u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača-prodavatelja na https://sigurnaponuda.hr.

Zaštita i prikupljanje osobnih podataka i njihovo korištenje

Sigurna ponuda d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sigurna ponuda d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Sigurna ponuda d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača,korisnici ostvaruju povrat uz podnošenje pisanog prigovora koji su dostavili u roku od 14 dana od izvršene kupnje u pismenom obliku na elektronsku poštu: info@sigurnaponuda.hr. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka putem obrasca za Raskid ugovora. Primjerak preuzmite ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača iznosi 14 dana, a započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.Ako je jednom narudžbom potrošač/korisnik naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok za raskid ugovora započinje teći od dana kada je potrošaču/korisniku ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača/korisnika, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok za raskid ugovora započinje teći od dana kada je potrošaču/korisniku ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača/korisnika, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

Ako jednostrano raskinete Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ako ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu, odnosno na bankovni račun kada ste izvršili uplatu prilikom preuzimanja. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Potrošač/korisnik mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. Zakona o zaštiti potrošača, obavijestio Sigurna ponuda d.o.o. o svojoj odluci da raskine ugovor.Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastili za primanje robe.Izravne troškove povrata robe morate snositi sami sukladno članku 77. st. 3 Zakona o zaštiti potrošača.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Prigovor

Kupac sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo podnijeti pisani prigovor, i to putem pošte ili elektroničke pošte. Sigurna ponuda d.o.o. je dužan bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak prigovora. Sigurna ponuda d.o.o. će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana.

Rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem - sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Online rješavanje potrošačkih sporova

Obavještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka.

Isključenje iz uporabe, naknada štete

Sigurna ponuda d.o.o. je ovlašten iz daljnje uporabe stranica isključiti onog korisnika koji na bilo koji način krši Opće uvjete, ometa rad stranice, vrijeđa prava korisnika, zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji drugi način neovlašteno koristi https://sigurnaponuda.hr ili postupa protivno prisilnim propisima, a osobito:kopira sadržaj objavljen na https://sigurnaponuda.hr te ga objavljuje u/na nekom drugom mediju oglašavanja ili utječe na oglašivače-prodavatelje s https://sigurnaponuda.hr da se oglašavaju na nekim drugim stranicama ili u drugim medijima oglašavanja, tako da ih kontaktira i nudi im svoje usluge ili usluge trećih osoba. Sigurna ponuda d.o.o., uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu nastale štete i izmakle koristi. Sigurna ponuda d.o.o. će u navedenim slučajevima poduzeti sve raspoložive pravne mjere kako bi zaštitio sebe i svoje korisnike.

Isključenje odgovornosti

Sigurna ponuda d.o.o. ne odgovara za:

 • ovlaštenost druge strane za sklapanje ugovora
 • dostupnost i funkcioniranje stranice https://sigurnaponuda.hr u svakom trenutku
 • bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu
 • zakonitost korištenja stranice https://sigurnaponuda.hr od strane trećih osoba
 • eventualne pogreške u prezentaciji sadržaja na https://sigurnaponuda.hr koje mogu dovesti do povrede autorskog prava i prava intelektualnog vlasništva
 • bilo kakvu štetu ili gubitak,korisnicima ni trećim osobama, koji nastanu izravno korištenjem ovih stranica ili stranica na koje vode linkovi s https://sigurnaponuda.hr, odnosno zbog informacija na ovim stranicama
 • eventualnu štetu ili izmaklu korist nastalu nepružanjem svoje usluge radi pogrešaka tehničke ili ljudske naravi
 • sadržaj prikazan na stranicama trećih osoba na koje https://sigurnaponuda.hr može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s https://sigurnaponuda.hr niti podupiranja takvih stranica od strane Sigurna ponuda d.o.o..

Posebni oblici prodaje

Sigurna ponuda d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju odnosno organizirati posebne oblike prodaje drugih naziva.

Ti proizvodi će biti dostupni svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. 

Nakon proteka roka akcijske prodaje/posebnog oblika prodaje, Sigurna ponuda d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju/posebni oblik prodaje kojem je istekao rok.

Korištenje „kolačića“

Kada pristupate internetskoj stranici, općeniti se, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama.Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu internetske stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja.Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ako ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom internet pregledniku. Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu https://sigurnaponuda.hr jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košaricu. 

Promjene

Sigurna ponuda d.o.o. je ovlaštena u svakom trenutku mijenjati sadržaj ovih Uvjeta te o tome obavijestiti Kupce putem web stranice https://sigurnaponuda.hr. Kupci su dužni pri registraciji pročitati i suglasiti se s Općim uvjetima koji se primjenjuju na svaku sljedeću kupovinu sve do njihove izmjene, a o čemu će Kupci biti obaviješteni pri prvoj sljedećoj kupovini nakon izmjene. Sigurna ponuda d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Kupca da to učini.

Jezik

Jezik komunikacije na https://sigurnaponuda.hr je hrvatski književni jezik.

Pravna nadležnost

Za sve pravne sporove koji mogu nastati vezano za korištenje internetske stranice https://sigurnaponuda.hr nadležan je sud u Zagrebu. Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije. Ugovoreno rješavanje predmeta je 10 dana od potpisa Ugovora, ukoliko nema prepreka za to.